Francuski, półmiękki ser z mleka krowiego w poroście szlachetnej pleśni. Produkowany w formie płaskiego kręgu. Jasny miąższ pokryty jest śnieżnobiałą cienką skórką. Ser ma śmietankowy smak i lekko pieczarkowy aromat. Miąższ ma kremowy i rozpływający się. Najlepszy ser deserowy, doskonały na deskę serów, do kanapek i jako przekąska w towarzystwie lampki wina.

Brie

 

Francuski, półmiękki ser z mleka krowiego w poroście szlachetnej pleśni. Produkowany w formie płaskiego kręgu. Jasny miąższ pokryty jest śnieżnobiałą cienką skórką. Ser ma śmietankowy smak i lekko pieczarkowy aromat. Miąższ ma kremowy i rozpływający się.

Najlepszy ser deserowy, doskonały na deskę serów, do kanapek i jako przekąska w towarzystwie lampki wina.

 

Kraj pochodzenia: Francja

Rodzaj mleka: pasteryzowane krowie

Masa netto: 1 kg, 3 kg

Ilość sztuk w kartonie: 2, 1

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 388 kcal; Tłuszcz 34,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g; Węglowodany 1 g; Białko 17,8 g; Sól 0,93 g.