Francuski, półmiękki ser z mleka krowiego w poroście szlachetnej pleśni. Produkowany w formie małego płaskiego krążka w drewnianym opakowaniu. Jasny miąższ pokryty jest śnieżnobiałą elastyczną skórką. Smak sera jest łagodny i pieczarkowy, a konsystencja porowata i kremowa. Doskonały na deskę serów, do kanapek i jako przekąska w towarzystwie lampki wina.

Camembert Bons Mayennais 250 g

 

Francuski, półmiękki ser z mleka krowiego w poroście szlachetnej pleśni. Produkowany w formie małego płaskiego krążka w drewnianym opakowaniu. Jasny miąższ pokryty jest śnieżnobiałą elastyczną skórką. Smak sera jest łagodny i pieczarkowy, a konsystencja porowata i kremowa.

Doskonały na deskę serów, do kanapek i jako przekąska w towarzystwie lampki wina.

 

Kraj pochodzenia: Francja

Rodzaj mleka: pasteryzowane krowie

Masa netto: 250 g

Ilość sztuk w kartonie: 12

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1154 kJ / 278 kcal; Tłuszcz 22 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g; Węglowodany 0,5 g, w tym cukry 0,5 g; Białko 20 g; Sól 1,5 g.