Gorgonzola Erborinato DOP

 

Włoski, półmiękki ser z mleka krowiego wytwarzany w kształcie kręgu. Naturalna skórka z charakterystycznym znakiem otacza kremowy, tłusty miąższ mocno poprzerastany żyłkami zielonkawej pleśni. Ser o wyrazistym, pikantnym smaku i aromacie.

Doskonały do sałatek, zup, sosów, makaronów, mięs, jako farsz do pierogów i naleśników oraz na deskę serów.

 

Kraj pochodzenia: Włochy

Rodzaj mleka: pasteryzowane krowie

Masa netto: 1,5 kg

Ilość sztuk w kartonie: 4

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1332 kJ / 321 kcal; Tłuszcz 27 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,9 g; Węglowodany 0,6 g, w tym cukry 0 g; Białko 19 g; Sól 1,9 g.

Specjalne: chroniona nazwa pochodzenia