Appenzeller Szwajcarski AOP
Szwajcarski ser produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego w regionie Appenzell, której to zawdzięcza swoją nazwę. Krąg pokryty jest twardą skórką, która w trakcie dojrzewania jest przemywana mieszanką przypraw, białego wina i soli. Dzięki temu zwarty miąższ ma lekki owocowy aromat i wytrawny smak.
Ser na kanapki i deskę serów, do opiekania i topienia.
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Rodzaj mleka: niepasteryzowane krowie
Masa netto: 6,00 kg
Ilość sztuk w kartonie: 1
Wartość odżywcza w 100 g produktu: : Wartość energetyczna 1650 kJ/ 394 kcal; Tłuszcz 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,5 g; Węglowodany <0,0 g, w tym cukry <0,0 g; Białko 25 g; Sól 1,5 g.
Specjalne: chroniona nazwa pochodzenia