Appenzeller Szwajcarski AOP

 

Szwajcarski ser produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego w regionie Appenzell, której to zawdzięcza swoją nazwę. Krąg pokryty jest twardą skórką, która w trakcie dojrzewania jest przemywana mieszanką przypraw, białego wina i soli. Dzięki temu zwarty miąższ ma lekki owocowy aromat i wytrawny smak.

Ser na kanapki i deskę serów, do opiekania i topienia.

 

Kraj pochodzenia: Szwajcaria

Rodzaj mleka: niepasteryzowane krowie

Masa netto: 6,00 kg

Ilość sztuk w kartonie: 1

Wartość odżywcza w 100 g produktu: : Wartość energetyczna 1650 kJ/ 394 kcal; Tłuszcz 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,5 g; Węglowodany <0,0 g, w tym cukry <0,0 g; Białko 25 g; Sól 1,5 g.

Specjalne: chroniona nazwa pochodzenia