Szwajcarski górski ser produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Ogromne 100 kilogramowe kręgi Emmentalera wytwarzane są aż z 1200 litrów mleka. Gładka skóra pokryta charakterystycznym logo kryje zwarty miąższ z dziurami wielkości oliwek o niepowtarzalnym orzechowo – słodkim smaku. Ser na kanapki i deskę serów. Świetnie sprawdza się zapiekany na warzywnych i mięsnych daniach oraz jako składnik Fondue.

Emmentaler Szwajcarski AOP

 

Szwajcarski górski ser produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Ogromne 100 kilogramowe kręgi Emmentalera wytwarzane są aż z 1200 litrów mleka. Gładka skóra pokryta charakterystycznym logo kryje zwarty miąższ z dziurami wielkości oliwek o niepowtarzalnym orzechowo – słodkim smaku.

Ser na kanapki i deskę serów. Świetnie sprawdza się zapiekany na warzywnych i mięsnych daniach oraz jako składnik Fondue.

 

Kraj pochodzenia: Szwajcaria

Rodzaj mleka: niepasteryzowane krowie

Masa netto: 3,00 kg

Ilość sztuk w kartonie: 1

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1640 kJ/ 395 kcal; Tłuszcz 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,6 g; Węglowodany <0,0 g, w tym cukry <0,0 g; Białko 29 g; Sól 0,5 g.

Specjalne: chroniona nazwa pochodzenia