Gruyere Szwajcarski AOP

 

Szwajcarski ser produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Duże 40 kg kręgi wytwarzane są z około 400 litrów mleka, następnie krojone i paczkowane. Gładka skóra pokryta charakterystycznym logo kryje zwarty choć kruchy jasnożółty miąższ o niepowtarzalnym korzennym smaku, długo utrzymującym się w ustach.

Idealny do zapiekanek, opiekania, zup oraz na deskę serów.

 

Kraj pochodzenia: Szwajcaria

Rodzaj mleka: niepasteryzowane krowie

Masa netto: 2,50 kg

Ilość sztuk w kartonie: 1

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1645 kJ/ 398 kcal; Tłuszcz 32 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,4 g; Węglowodany <0,0 g, w tym cukry <0,0 g; Białko 27 g; Sól 1,5 g.

Specjalne: chroniona nazwa pochodzenia